طرز تهیه ترشی ونوشک یا بنه

رسپی ترشی ونوشک

طرز تهیه ترشی بنه با طعمی خاص و ظاهری گوناگون

ترشی ونوشک یا ترشی بنه از پسته کوهی نرسیده تهیه می شود و یکی از ترشی های محلی خوشمزه کرمانشاه و ایلام محسوب می شود.

ترشی ونوشک یکی از ترشی های محلی و خوشمزه کرمانشاه و ایلام و کوهپایه های زاگرس میباشد.

ونوشک یا پسته وحشی کال ( به انگلیسی : Pistacia atlantica ) ، میوه درخت بنه میباشد که به نام پسته کوهی هم شناخته می شود. ونوشک پوسته نازک سبزرنگی دارد که کمی سفت میباشد و بعد از سوا کردن پوسته می توان مغز آن را استفاده کرد.

درخت بنه در کوهپایه های زاگرس می روید. ونوشک در فصل زسمتان به وفور یافت می شود و در استان ایلام و  کرمانشاه توسط زاگرس نشینان استفاده می شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای توت فرنگی و نکاتی برای تهیه آن

از قدیم ونوشک را برای رفع بیماری های معده استفاده می کرده اند. مزه منحصر به شخص و غنی ونوشک سبب شده میباشد که جوانان هم از آن استفاده کنند.

ونوشک عطر و طعم خیلی خوشایندی دارد و برای ترشی انداختن نیازی نیست مواد طعم دهنده به آن افزایش کنید ولی در صورت متمایل‌شدن میتوانید از سایر مواد طعم دهنده مثل موسیر یا فلفل برای این ترشی استفاده کنید.

برای ترشی ونوشک از پسته وحشی که هنوز نرسیده میباشد و پوستش سبز رنگ میباشد و پوسته چوبی اش تشکیل نشده میباشد ، استفاده می کنند می کند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای آلبالو

 

طرز تهیه ترشی ونوشک یا ترشی بنه

ترشی ونوشک

مواد لازم ترشی ونوشک

ونوشک  1 کیلو
نمک  1 – 2 قاشق غذاخوری
سرکه  1 کیلو
موسیر  مقداری
فلفل سبز  درصورت متمایل‌شدن

ترشی ونوشک کرمانشاه

طرز تهیه ترشی ونوشک

ونوشک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب افزایش اش برود.

در صورت متمایل‌شدن ونوشک را دانه کنید یا با همان شاخه های سبز داخل شیشه بریزید و بین لایه ها موسیر و فلفل سبز قرار دهید.

رویش نمک بپاشید و سپس به اندازه ای سرکه افزایش کنید که روی ونوشک ها را بگیرد.

بیشتر بخوانید:  شربت ذرت چیست؟ + طرز تهیه ی شربت ذرت

در شیشه را ببندید و در محلی سرد نگهداری کنید.

بعد از چند روز اگر سرکه پایین افتاده بود دوباره روی شیشه را سرکه بریزید و بگذارید تا جا بیوفتد.

ترشی ونوشک بعد از 20 روز کاملا جا می افتد .

اگر معده حساسی دارید و نمی توانید سرکه را تحمل کنید می توانید شوری ونوشک را با همین دستور درست کنید ، تنها کافیست آب را بجوشانید و سرد که شد آب نمک متمایل به شور درست کنید و به ازای هر 5 لیوان آب نمک ، 1 استکان سرکه به شیشه افزایش کنید.

 

برگرفته از بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ترشی پوست پرتقال به روش های متفاوت

[ad_1]   درست کردن ترشی پوست پرتقال و پیاز روش تهیه ترشی پوست پرتقال احتمالا بهت …